"Проектът за Бюджет 2022 е балансиран, а заложените в него инвестиции ще провокират икономически растеж, който да доведе до устойчиво покачване на доходите на хората", заяви в ефира на БНТ  Венеция Нецова-Ангова от ПГ на "Продължаваме промяната". Тя  коментира приетият от правителството законопроект, който от тази седмица влиза за разглеждане от парламентарните комисии.

Ангова отхвърли обвиненията, че инфлацията ще изяде заложеното увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите. По думите ѝ очакванията са, че в края на годината инфлацията ще се успокои заради овладяването на пандемията и енергийната криза.

Според нея не е правилна политиката да се правят инвестиции само с евросредства, а трябва да се правят и собствени инвестиции, за да има баланс.

Тя смята, че силните страни на законопроекта са именно инвестициите в хората от гледна точка на образование, здравеопазване, социална справедливост, както и заложените капиталовите инвестиции.

Ангова изтъкна, че от "Продължаваме промяната" са готови да чуят и предложенията на другите партии, които предстоят по време на обсъжданията.