Бившият депутат от ИТН Радостин Василев отправи предупреждение към БСП за “диалогичността от страна на ИТН”.

“Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е серионо и отоговорно да сформира работещо правителство в настоящия парламент. Заедно с колегите сме участвали активно при разработване на законодателната и управленска програма,  когато мандатът беше в ПП”, каза независимият депутат, отцепил се от ИТН, и министър на спорта в оставка Радостин Василев.

“Наясно сме, че българският народ очаква да няма избори и ще направим всичко възможно стига да няма непреодолими различия”, заяви той и отправи предупреждение към БСП.

“Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме за това, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха да го покажат и по време на действащото правителство”, категоричен бе Василев. “Надяваме се вие да успеете да ги убедините като цели и политики. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление”, допълни още той.  

След разговора със столетницата Радостин Василев потвърди, че персонален състав на МС не е обсъждан. “Обсъдихме желанието на ПП за бързо приемане на Антикорупционния закон и Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ”, каза Василев. Предложените от ИТН промени в законодателната и управленска програма също са били обсъдени, а независимите обещаха да изразят становището си по тях до края на ден петък, потвърди Василев. 

"Персонален състав не е коментиран, аз не съм поставял условия да съм министър. Някои отцепници от ИТН няма да подкрепят правителство с министри от ИТН", категоричен бе Василев.

"Нашите гласове нямат тежест, която да реши дали ще има или няма да има правителство. Въпросът е трите партии - БСП, ДБ и ПП да се разберат с непредвидимия партньор - ИТН. На нас ни е ясно желанието на хората да има работещо правителство, но е важно и да има стабилно мнозинство за обещаните реформи. Подкрепата на независимите депутати зависи от програмата, и от персоналните изисквания на ИТН кои сектори смята да вземе", допълниха отцепниците.