Позицията на президента Радев, че давайки оръжие, ние продължаваме конфликта, е позорна. Това заяви по време на пресконференцията на партия Продължаваме промяната вицепремиерът Асен Василев. 

В нея стои разбирането, че Русия ще победи в този конфликт, аргументира се той.

"Аз смятам, че Украйна ще победи в този конфликт и ние трябва да й помогнем да победи. Защото алтернативата е първо Украйна, а после и цяла Източна Европа да станат отново васални придатъци, което това правителството и ние, като партия, няма да допуснем”. 

"Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, да ни насилва, да ни изнудва, приключи. И в този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора и това трябва да е също ясно, защото в този конфликт това, което виждаме, е много ясна позиция, от една страна - държавите сами да могат да определят как да живеят, как да устройват икономиката си, как да се управляват, в какви блокове да участват. От другата страна на този конфликт живее цялата концепция на велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци. България не е и няма да бъде васален придатък", каза още Василев.

Кирил Петков заяви, че ПП ще подкрепи военно-техническа помощ за Украйна и така ще гласуват в парламента следващата седмица. 

В момента комисията изпраща нашата военна продукция по договори, подписани преди войната. Това са страни в ЕС, членки на НАТО, допълни Петков и заяви, че всеки се опива да се разиграва с тази тема, за да се вкара клин в коалицията. 

 

Кирил Петков: Русия от години третира България като нейна пета колонияПроблем с физическите доставки на газ няма, проблем със съществуващите трасета няма, заяви Асен Василев