Три дни след неуредиците около бутнатия тютюнев склад най-накрая някоя от политическите формации в Пловдив излезе с позиция. Вместо това да стане от опозиционните партии под тепетата, ДСБ, която е в управляващата коалиция под тепетата, първа излезе със становище .

Лидерът на партията в Пловдив Пепа Деведжиева поиска оставката на главния архитект Румен Русев и обвини институциите, че се нехаели по проблема.

 „Нация, която не пази  историческата си памет, е обречена. Често повтаряме тези думи, но и често ги забравяме и всъщност за някои управници те са само куха фраза. Иначе нямаше да се стигне до опита да бъде съборен тютюневият склад в центъра на Пловдив – в неделя, в края на дълга серия почивни дни, по някакъв полукриминален начин.

И когато гражданите реагираха, институциите се  разбързаха да спират рушенето. Но преди това се разиграха истински абсурди. Главният архитект на общината Румен Русев обяви, че не помни кога е давал разрешение за бутането на сградата. Питам, ако е така, какво прави той в общината и защо веднага не подаде оставка?”, заяви Деведжиева в открито писмо.

Дали скандалът около тютюневия склад няма да доведе и до трусове в управляващата коалиция ще стане ясно в близките дни. Все ще няма никаква реакция от другите партиите в Общинския съвет, били те опозиция, или управляващи.

Още новини четете ТУК

TNS.bg