От „Продължаваме промяната“ се опитват да сложат шеф на БНБ, който да е под техен контрол. Това категорично заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

“Ситуацията да бъде такава, че да се разчита на гласовете на БСП и ДПС го направиха от ПП. Когато нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят продължаваш по всички законови начини. Тази ситуация можеше да бъде избегната, но нашите партньори не го пожелаха. Каримански е наш кандидат още от преди два парламента, още отпреди съставянето на коалицията ние обявихме това пред ПП, като те тогава казаха, че няма проблем, оттогава на този въпрос беше отговаряно лаконично. Като изведнъж те просто се опитват да сложат кандидат, който да е под техния контрол. Те дори нямаха конкретно предложение, а просто предлагаха имена“, каза още Йорданов пред Нова телевизия.

Според него целия финансов ресурс в държавата е съсредоточен в ръцете на ПП и именно затова трябва да бъде излъчен друг кандидат за БНБ. Той отново подчерта качествата на Любомир Каримански.

„Това трябва да бъде едно напълно равноправно семейство и не трябва да има партньор, който се опитва да надделее над останалите, така както правят нашите партньори“, заяви депутатът.