ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” действат по един и същ начин, с едни и същи методи. Това заяви  пред Нова телевизия Тошко Йорданов от „Има такъв народ”.

„Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми”, допълни Йорданов.

Според него Слави Трифонов е единствения политик, който буквално си е изкарал парите по телевизията и няма „мръсни пари“. Той е категоричен, че не е притеснителен фактът, че лидерът на ИТ не е подал данъчна декларация за доходите си, а разследванията на журналистите трябва да бъдат насочени към други политици, които са забогатели по неясен начин за часове.

Йорданов заяви още, че няма причина поради която Христинка Иванова да не е отново кандидат за депутат от листата на партията, за разлика от „предателите издигнати от други формации“.

„ПП са съставени основно от предатели, такива от ИТН, ГЕРБ и други партии“, заяви още Йорданов.

По думите му ИТН е единствената партия, която показа лицемерието в парламента.

„Що се отнася до репликите, които ръсят за следващия кабинет, първо нека минат изборите, второ да видим дали изобщо ще може да се състави нещо без ИТН. Трето, всички говорят срещу нас. Задайте си въпроса защо - защото сме единствените, които казваме какво се случва вътре и показваме лицемерието”, допълни Йорданов.    

 И допълни, че когато ИТН са били първа политическа сила, не са срещнали подкрепа.

„Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме да премахнем модела ГЕРБ, направихме  го. Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП. В следващия кабинет,  ако има достатъчно разумни формации за съставяне на кабинет, естествено ще участваме”, каза още депутатът. По думите му е възможно  „Има такъв народ” да е опозиция в новия парламент.

„Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска”, каза още той.