„Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента. Това каза зам.- председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Към момента "Продължаваме промяната" не изглежда да е потенциален партньор, включително и начинът, по който се държат, включително и абсолютната им немощ реално да управляват каквато и да е държавна система. Ако в поведението ми забележим еволюция, подобряване и малко по-адекватна и отговорна политическа реторика, това може да се помени", заяви Томислав Дончевпред БиТиВи.  

Той добави, че с „Демократична България“ нямат значими различия от гледна точка на принципи, цели и ориентация.

„Колкото и да е трудно, ако стигнем до такава ситуация, трябва да се водят разговори с тях“, отбеляза Дончев. Според него коалиция с ДПС няма да бъде приета от симпатизантите на ГЕРБ, а с БСП имат решение на конгреса, че коалиция не е възможна. 

„Винаги досега, когато сме избирали партньори, сме избирали „за” – какво можем да направим „за” – да овладеем кризите в държавата, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните ресурси, да модернизираме инфраструктурата и т.н.”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Сигурно е, че в коалиция „против” няма да участваме, допълни той.

"Ние умеем да дресираме, да възпитаваме емоциите си. Всякакви емоционални изблици, които са съществували между политическите лидери преди и по време на управлението, не са ни пречили да формираме стабилни управления", отбеляза Дончев.  По думите му модел „ГЕРБ-ДПС“ не съществува.

"Ние никога не сме управлявали с ДПС", каза Дончев и добави, че ако става въпрос за модел ГЕРБ – то той е свързан с модернизацията на страната. В коментар на отношенията между ГЕРБ и президента Румен Радев, Дончев заяви, че исторически отношенията им са много сложни „Разменяли сме си взаимни упреци и резки думи с президента, което не е най-доброто в политиката. Ние критикуваме, когато има повод и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически опонент и трябва да го мразим“, обясни той.

Според него последните месеци президентът не им е давал повод за критики. Какво каза още зам.-председателят на ГЕРБ гледайте във видеото.