Близък резултат на балотажа и в Пазарджик, въпреки сериозната разлика в резултатите на първи тур. Според информация от екзитпола досегашният кмет и градоначалник от два мандата Тодор Попов е получил подкрепата на 55,40% от гласувалите избиратели. Победа ще му осигури трети пореден мандат.

Опонентът на Попов - кандидатът на ГЕРБ Найден Шопов, е получил подкрепата на 44,60 процента от гласувалите в община Пазарджик, сочат данните на екзитпола. Резултатите идват на фона на стряскащо ниска избирателна активност. Малко над 30 процента от имащите право на глас жители на общината са отишли днес до урните.

До балотажът се стигна след като на първия тур досегашният кмет Попов получи 44 процента, а кандидатът на ГЕРБ бе с 17 процента. Битката стана по-оспорвана за балотажа, след като няколко други политически сили заявиха своята подкрепа за претендента за кметския стол Найден Шопов. Въпреки че кампанията изостри своя тон в последните дни, пазарджиклии не са намерили желание в себе си да отидат до урните. Окончателните резултати ще станат ясни след преброяване на бюлетините, вероятно късно тази вечер.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg