Инфлацията нараства със значителни темпове, продажбите на дребно се забавят, производството се бори за растеж , а в същото време лавината с негативни данни през последната година набира все по-голяма инерция. Това заяви кандидатът за депутат от листата на ГЕРБ – СДС за Пловдив град Спас Шуманов . По думите му някой трябва да сложи край на пропадането на българската икономика.

„Във времена, в които световните пазари преминават през най-тежката си корекция след световната финансова криза, ПП и четворната коалиция останаха безучастни. Липсата на каквито и да е решения създаде предпоставки за влошаване на инфлацията и последиците от нея върху цялото общество.   "Дълбоката държава" изключително бързо, с любезното съдействие на четворната коалиция, превзе и владее цялата държавна администрация. Резултатът е болезнено висока инфлация и нарастващи разходи за живот на гражданите - комбинация, която се оказа смъртоносна за икономиката на България и българския народ”, каза кандидатът на ГЕРБ.  По думите му това  предизвика обедняване на населението, което води до загуба на доверието на обществото в политическата система.

„По отношение на зелената икономика, въпреки значимите климатични промени, през последните 18 месеца не се предприеха никакви действия, което доведе до сериозни природни бедствия. Невъзможността на "харвардските" възпитаници да предвидят реакциите на пазара при влошена икономическа среда, предизвикана посредством различни кризи, предполага тяхната явна некомпетентност”, казва бившият директор на летището.  Той допълни, че  финансовите пазари губят доверие в България и са загрижени за посоката на макроикономическата ни политика. Това ясно пролича от продажбата на държавни облигации през последните месеци.

По думите на петия в листата на ГЕРБ Пловдив заслужава повече внимание от държавния бюджет.

„ В лично качество ще се боря финансирането от страна на републиканския бюджет към Пловдив да бъде увеличено драстично. През последното десетилетие при управлението на ГЕРБ Пловдив привлече значими инвестиции, което от своя страна превърна гарда в притегателен център за българските граждани. Бързото разрастване на нашия град трябва да бъде подкрепено от държавата. Нужни са финансови средства , за да могат да бъдат реализирани значими инвестиции в инфраструктура и инфраструктурни проекти. Необходимо и задължително е да бъдат направени тези капиталовложения от страна на държавата, за да може градът да не се задушава и да продължи да се развива”, продължи кандидатът-депутатът.

Компаниите и гражданите се интересуват от  стабилна и предвидима среда което може да бъде гарантирано чрез запазването на данъчния модел, чрез продължаване санирането на жилищните сгради, чрез предприемането на ключови инициативи за достъпни жилища, социална защита, устойчива заетост, здравеопазване и реформи за борба с избягване плащането на данъци. Това ще доведе до укрепване на България, превръщайки я в по-зелена, по-дигитална и по издръжлива на всякакви сътресения. По този начин ще изградим по-добро бъдеще за българския народ,  казва Шуманов.

„Обръщам се с молба към всеки български гражданин да излезе на 02.10.2022 г., да гласува и да не позволи на случайни хора да решават съдбата на българския народ. Единствената партия, която може да създава и подобрява условията за съществуване и развитие в България, е ПП ГЕРБ. Ние можем, знаем и го правим. Имате право на преференция, възползвайте се от нея. Вашият избор днес ще определи нашето бъдеще утре  Изборът е с номер 24 и индивидуално гласуване на доверие с 105 в Пловдив град”, завърши кандидат-депутат.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!