За втора поредна година лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов продължава да крие имуществото си от обществото, а антикорупционната комисия (КПКОНПИ) все още не е обявила, че е започнала регламентираната в закона проверка по случая "Трифонов".

Лидерът на ИТН отказва да изпълни закона от встъпването си в парламента през 2021 г. насам. Той беше длъжен да подаде декларация първо като народен представител, а след това - като лидер на партия. Всеки политически лидер, получаващ държавна субсидия, трябва да подаде встъпителна декларация, в която да декларира имуществото си, предаде mediapool. 

Доскоро името на Трифонов дори не фигурираше в списъка на КПКОНПИ на неподалите в срок декларация, но вече е включен в него, става ясно от най-новите данни в публичния регистър на антикорупционната комисия, актуални към 5 август 2022 г.

При неподаване на декларация КПКОНПИ трябва да състави акт за нарушение на Слави Трифонов. Той може да направи писмени възражения по него, с които да обясни причините за неподаването на декларацията.

До този момент Слави Трифонов не е коментирал причините за неподаването на имуществена декларация.