„Има такъв народ” вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Отиваме на избори. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в извънредно изявление по повод изтеклия запис от среща на парламентарната група на „Демократична България”.

"Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

Той цитира следното изказване на Иванов: „(...) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват".

Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерие няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Това каза в специално изявление председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Не се страхуваме от избори и от това какво ще се случи на избори, защото там не решават социолозите, а решава суверенът“, заяви Трифонов.