Румен Радев и Бойко Борисов водят политическия инженеринг в БСП и вътрешната опозиция. Тази позиция изрази пред БТВ Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Корнелия Нинова и на Румен Радев.

С Радев се скарахме, защото се опитваше да свали Корнелия Нинова, подчерта той. По думите му Борисов си направил "Демократична България" (ДБ), а Радев първо "Има такъв народ" (ИТН), после "Продължаваме промяната" (ПП), а сега и "Български Възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Служебното правителство затъна в най-голямата чистка през последните 30 г., хора се сменят буквално и вечер след работно време, привиква се майки на малки деца и се заплашват. На тези министри на оперативките им е спуснато, че поне 8 месеца ще тук и се опитват да овладеят напълно държавата.  Върви фашизоидна чистка, която се оглавява от президента. Служебното правителство не се готви за избори, а да овладее държавата - връщат цели калинки на ГЕРБ, сменят шефове в МВР, полицията, категоричен е Методиев. Обясни, че се раздува администрацията, а ние плащаме тези пари. Служебното правителство нямало компетенция да управлява държавата и създавало стрес. Каква работа има на третия ден да обявява строежа на нов затвор? Каква работа има да обявява покупка за милиарди за нови самолети?, попита Методиев.  

По думите му икономическите интереси на президента са в основата на разрива с ПП, според Методиев като той допълни, че явно държавният глава иска всички да му козируват. В момента в страната върви пълзящ военен преврат, според политолога. Методиев трябвало да избира да участва в преврата срещу Нинова или да напусне Румен Радев през 2020 и според него президентът имал свой кандидат за лидер на БСП.