Лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева обяви началото на кампанията „Тотев, не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб“. В следващите дни екипът на организацията ще разпространи до всеки един пловдивчанин предложенията си за Пловдив. Повод за извънредната акция е едноличната заповед на кмета за принудително сваляне на билбордовете с предложенията на екипът на „Съюз за Пловдив“. Каназирева припомни, че преди месец Тотев издаде заповед за принудително сваляне и на други позиции на организацията. Заповедта бе обжалвана в съда, изпълнението й бе спряно от пловдивския съд и делото е насрочено за 6.09.2015 г.

„Ние сами сменихме тогавашните послания с тези, които пловдивчани виждат днес. Но това са предложенията, които отстояваме от 8 години в Общинския съвет. Защо Тотев не издаде заповед да спре журналистическите статии, когато внесохме предложенията за намаляване на такса смет и данък МПС?

Ако до вчера този човек беше просто безличен, то вече се държи като собственик на Пловдив. Той не може да ни спре.“, каза Каназирева.

Екипът на „Съюз за Пловдив“ облече фланелки, на които са изписани същите позиции за промяна на Пловдив, отпечатани по билбордовете.

Дани Каназирева обясни, че кампанията „Тотев, не прекалявай!“ има за цел посланията им да стигнат до всички хора. Затова те ще се появят навсякъде из града, в социалните мрежи и в пощенските кутии, защото пловдивчани имат право да знаят, какво се случва в града ни.

„Съюз за Пловдив“ отхвърли обвиненията на Тотев, че билбордовете са предизборна агитация. Дори представители на ЦИК коментираха, че все още няма насрочени избори и не може изобщо нещо да бъде определено като агитация.

„Тогава не са ли агитация партийните портрети и календари във всяка държавна и общинска канцелария? Не е ли безсрамна агитация с парите на пловдивчани Тотев да издава вестник, с който да хвали себе си?

Няма да позволя нито на Тотев, нито на някой друг, да се подиграва с екипа и симпатизантите ни. Ако утре децата рисуват върху асфалта идеите си за Пловдив, Тотев полиция ли ще изпрати да изтрие мечтите им?“, попита Каназирева.

Тя предупреди, че екипът на „Съюз за Пловдив“ ще продължи да задава неудобните въпроси и да внася предложения без страх и с открити лица.

Председателят на „Съюз за Пловдив“ ген. Йордан Кюмюрджиев попита риторично Бойко Борисов дали е такава политиката на ГЕРБ за Пловдив? Той припомни, че исканията към общината са: да има чисти зелени площи, да има ред и законност, да има прозрачност, когато се харчат парите на пловдивчани, да се спре възлагането на поръчки на едни и същи фирми.

„Ако е по силите на Тотев, нека го направи. Но явно той не иска това да се случи, а пък е издигнат за втори мандат от ГЕРБ. Значи и ГЕРБ, и Иван Тотев не искат в Пловдив да има прозрачност при харченето на обществените пари, не искат да има ред и сигурност, не искат пловдивчани да имат чисти зелени площи, а искат пловдивчани да продължат да плащат високи данъци и такси“, обобщи ген. Кюмюрджиев.

Ген. Йордан Кюмюрджиев, създателят на ГЕРБ – Пловдив“, се обърна и лично към кмета:Иване, посредствен беше, когато дойде в ГЕРБ, посредствен остана и като кмет.

Ето посланията, които Иван Тотев не иска да стигнат до пловдивчани:

$1-        Видеонаблюдение, закон и сигурност. Без договорки в гетата.

$1-        Намаляване с 40 % на такса смет и с 35% на данък МПС.

$1-        Зелени и чисти площадки, здрави пейки до всеки дом. Строги санкции за всяко нарушение.

$1-        Спиране на кранчето за приятелските фирми, които източват Пловдив.

$1-        Денонощни лекарски кабинети и пресичане на кражбите от болниците.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg