Няма да допусна въвличане на България във войната. Това заяви президентът Румен Радев, който даде кратък брифинг пред журналисти при влизане в НАТФИЗ.  Той ще присъства там на церемония послучай международния Ден на театъра

„Избран съм да отстоявам сигурността и мира в България. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората”, заяви Радев в отговор на въпрос за отказа на страната ни да изпрати въоръжение към Украйна. 

На въпрос за стоте дни на правителството пък, държавният глава каза, че сегашното правителство системно отстранява кадри на служебния кабинет, които са разкривали злоупотреби на ГЕРБ.

"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни. Но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати. Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Така че, много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията за много по-бързи резултати", каза Радев.

Той коментира и последните изказвания на руския посланик у нас.

„Очаквам не само посланикът на Руската федерация, но и всички останали да работят и да се изявяват в рамките на своя статут и с уважение към институциите у нас”, заяви президентът.