Ясно сме заявили, че на този етап разговори за коалиции няма да се водят. Това заяви в студиото на Nova News избраният за народен представител от "Продължаваме промяната" (ПП) Радослав Рибарски.

Той допълни, че ще бъде направено "всичко възможно, за да има мир и България да върви по пътя, по който са избрали избирателите".

На въпрос какво смятат да сторят от партията, ако руският посланик Елеонора Митрофанова присъства на официалното откриване на 48-ото Народно събрание следващата сряда, Рибарски отговори, че конкретни действия не са обсъждани, а решението ще бъде взето на Националния съвет на партията.

По думите му по време на Националния съвет ще се вземе и решението кой от ПП да бъде издигнат за зам.-председател на парламента.

По темата защо са се отказали да се обединят с "Демократична България" и така да излязат като първа политическа сила, депутатът обясни, че няма как да го направят, тъй като избирателят ясно е посочил коя да бъде първата политическа сила, която да състави правителство.

Искрено се надяваме ГЕРБ да успее да се справи с отговорността, която му е възложила избирателят, отбеляза Рибарски.

Според него сред първите неща, с които трябва да се захване новият парламент, е бюджетът и въпросът с модернизацията на българската армия, която "не търпи повече отлагане".

Сподели също така, че компенсациите за бизнеса и битовите потребители заради високите цени на енергията трябва да продължат.