Радостин Василев подаде оставка и като областен координатор на "Има такъв народ" за Плевен. Оставки подадоха и общинските координатори на партията на Слави Трифонов в Плевен, Долни Дъбник, Кнежа, Левски и Пордим.

На брифинг Василев съобщи, че се закрива офиса на "Има такъв народ" в Плевен, който, по думите му, сам открил и финансирал.

"Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан", каза още министърът на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия "Има такъв народ" (ИТН) за област Плевен.

По думите му мъчение ще бъде правителството да управлява при тази ситуация в парламента. "Мисля, че "Продължаваме промяната" трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра", каза още Василев.

Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства". "Продължаваме промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори", смята Василев.

"В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство. Със сигурност знам едно - хората, които застанаха зад ИТН, не могат да приемат това, което се случва в момента", каза той.

Напусналият партията на Слави Трифонов министър обяви, че обмисля създаването на нова партия.

„Съвсем искрено ще съберем един национален форум и ще помислим заедно с тях, защото колективният начин е по-правилен за определяне не бъдещото“, съобщи Василев. "Кой кого подкрепя ще се види на избори", каза той като не потвърди твърдо как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. Самият той твърди, че десетки се свързали с него, за подкрепят действията му.