В сферата на фантастиката е да се намерят още няколко гласа, които да подкрепят създаването на правителство.  Наложително е да се отива на избори. Не съм разговарял с никой от колегите от момента, в който съм взел решението, че напускам. Това каза министърът на спорта в оставка Радостин Василев по Нова тв. Той е един от тези, които напуснаха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". 

"Те живеят в среда, която е обострена и не бих очаквал подкрепа от никой от тях", добави той по отношение на бившите си съпартийци. 

По думите му днес очаквал БСП да направят план как да действат. "И ако няма шанс за съставяне на правителство, по скоро БСП няма да предложи премиер", предположи той.

"По време на консултациите не видях разминавания между ДБ,  БСП и ПП. В записа няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя със своите колеги всичко, което се случва по време на преговорите", каза той по повод на разговора на съпредседателя на ДБ с парламентарната група, който беше излъчен на живо.