Имена за премиер отвъд Кирил Петков и Асен Василев се обсъждат, но сме консолидирани около това Асен Василев да е министър-председателят. Ще дадем всичко от себе си, за да се състави евентуално кабинет, но при условието, че политиките ни ще бъдат подкрепени в едно бъдещо правителство.

Това заяви пред БТВ председателят на енергийната комисия и депутат от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски.

Третият мандат е една нова възможност, но не трябва да залагаме само на сметките на гласовете на депутатите, нужни за подкрепа. Ние залагаме на политиките, които бяха разписани още при първия мандат. Те трябва да получат подкрепа, смята Рибарски.  

По повод преговорите с мандатоносителя БСП, Рибарски посочи, че левицата поставя сред основните си условията тези, свързани с доставките на газ и отношенията ни с "Газпром". Договорът с тях все още е действащ, доставките са прекъснати обаче заради едностранно неспазване на договора, припомни депутатът.

И посочи, че към момента единственият ни дългосрочен договор за доставки на газ е този с Азербайджан.

Всички възможности ще бъдат отчетени, но "Газпром" се оказа ненадежден доставчик и това трябва да се взима предвид, смята Рибарски.

Според него разпускането на парламента, ако не бъде съставено правителство с третия мандат, който е в ръцете на БСП, ще доведе до сериозни забавяния във важни реформи, включително в тези, посочени в плана за възстановяване. 

Бойко Рашков трябва да оглави бъдещия антикорупционен орган, така че не смятаме да отстъпим в това, потвърди отново депутатът. 

Според Рибарски, таван на цените на горивата, така както е предложен, би довел до дефицити и не е съобразен с пазарните механизми, коментира той предложения от ГЕРБ механизъм за таван на цените в размер на 2,70 за литър.