Румен Радев изказа критичната си позиция по повод управлението на министър Стефан Янев, чиято оставка бе гласувана днес. Ето какво каза президентът за назначения от него служебен министър-председател: 

„Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече - и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация”, заяви президентът. 

"Не правя никакви политически проекти с никого - каза държавният глава. - Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия". Той каза, че познава Драгомир Заков и неговата работа.

От новия министър на отбраната очаквам да успее да навлезе в сложните и дълбоки проблеми на отбраната. Очаквам политиката в сферата на отбраната, независимо от името на министъра, обясни Радев.

Тази братоубийствена срамна агресия заслужава санкция, цяла Европа се обединява около това. Българското правителство трябва да вземе решение дали ще изпрати военна техника за действия или не и да го утвърди, отговори на въпрос на журналисти Румен Радев.