"Радев е българският Мадуро !”, „Искаме европейски, а не съветски президент !”, "Вън, руско камикадзе!". Това скандираха събралите се в 16 часа стотина души пред президенството, които откликнаха на организирания във Фейсбук протест под мотото „Да изгоним Радев от президенството”.  Въпреки заявеното желание в социалната мрежа за участие от над 3000 души, пред „Дондуков” 2 дойдоха предимно пенсионери.

Те призоваваха за оставка на Радев, който саботирал законно избраното правителство. Другият апел беше за импийчмънт  срещу държавния глава, който бил „непоносим срам за България”.

"Ние сме тук, защото имаме позиция. Протестираме срещу президента Румен Радев, защото той вече две години непрекъснато нарушава Конституцията. Блато ли не бяхме, дебили ли не бяхме, Венецуела ли не бяхме !

Има ли сме президенти и от БСП, но някой да е скачал срещу Първанов, срещу Зорка? Не, но сега резилът е пълен", коментира една от  протестиращите, която отказа да си каже името.  

На въпрос какво очакват да се случи като следствие от техните действия, недоволните от президента  отговориха:  „Ние от Радев нищо не очакваме в политиката му, в поведението му, в отношението му към държавата. И понеже не вярваме, че може да се промени, затова да си ходи!”.

 По-голямо въодушевление предизвика представилата се като Гана Пенева поетеса, която изрецитира стихотворение по адрес на съпругата на президента, обявена за „Деса Мерцедеса”. 

После издекламира под аплодисменти своята творба:

"Деса Простакеса яхна мерцедеса,

викна на шофьора: Давай, запали мотора,

светлините и лампите пусни,
в насрещното дори тръгни
Бързо карай към Невена,

нова рокля да си взема.
Руменчо Фатмака даде ми заплата,
нищо той не бачка, ала има тлъста пачка.

Туй го знае всеки:
Президента го командва Генерала Деси.
За народа той не мисли,
в главата му са само грипени и червени листи,
важно е да лъже и да маже и нещо срещу ГЕРБ да каже".

 На въпрос дали ще продължат с протестите срещу Радев, събралите се обявиха, че всъщност това е само спонтанна среща.

„Това не е протест, а среща на съмишленици, тепърва ще решаваме дали да организираме протест”, взе думата накрая Димитър Черпатов, който се представи за бивш военен.