"В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати", заяви държавният глава Румен Радев след приключването на срещата на върха на Алианса в Мадрид.

"Съветът по сигурност на министерския съвет, където е участвал представител на президентската институция каза, че тази тема не е фигурирала на дневен ред. Няма решение гласувано и прието на този съвет, това ясно показва, че явно решенията в правителството се вземат по паралелен механизъм, който е далеч от институционалния", заяви той.

Той е категоричен, че доклади на този съвет по данни на президентската институция не са изнасяни, изнасяна е само обща информация и допълни, че заседание на консултативния съвет не може да отмени вече взето решение на правителството в оставка. 

"Органът, който контролира е българският парламент. Последствията могат да бъдат във всички посоки и могат да бъдат изключително сериозни. Не може да се вземат решения по този начин,по толкова важен въпрос, отговорността лежи в изпълнителната власт, нищо че са в оставка", завърши той.