"Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на прокуратурата". Това съобщиха от държавното обвинение по повод въпросите, които премиерът Кирил Петков заяви, че ще отправи към прокуратурата, когато се яви на разпит.

Всеки български гражданин следва да спазва Конституцията и законите в Република България, подчертават от обвинението.

Прокуратурата очаква от министър-председателя г-н Петков и от г-жа Бориславова да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това.

Върховна касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка като изпълни в цялост задълженията си, съгласно нормативната уредба на Република България.

Кирил Петков със списък въпроси до Гешев - от "Мата Хари" до "Осемте джуджета"Премиерът не успя да получи призовка, служителят се притеснил от камерите

Премиерът и началникът на кабинета ще бъдат призовани в прокуратуратаКирил Петков е дал на Иван Гешев имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната