Премиерът Кирил Петков призова гражданите да не се подават на паника заради определени хранителни продукти и новини, които излизат, че могат да свършат. По думите му правителството следи внимателно ситуацията.

„ Не се подавайте на паника на Фейсбук! Няма да свършат тези продукти, цените се качват, знаем, но те трябва да се покачват на база на инфлация, която е под 10%, но не с пъти. Нека да не даваме  възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода”, каза Петков.

Той заяви, че инфлацията и забавения расте ще се отрази на икономиката, като каза, че държавата ще продължи с компенсациите и през април за бизнеса.

"Работим заедно с бизнеса за дългосрочна предвидимост, като ще формираме нов начин за търговия с ток. В момента решаваме проблеми от 10 години  за 90 дни, тези 100 дни, които ни обещаваха така и не се случиха.  Не мога да повярвам, като гледам по новините какви неща говорят някои политически лидери. Ние гасим  пожар след пожар в една продънена система. Те казват, че ще решат всичко за 1 ден, а къде бяхте 10 години, сега да оправяме всичките ви бакии за 90 дни? Да, запретнали сме ръкави и ще ги решим”, каза премиерът.