Нито пари, нито облаги са ми предлагали. Това, което направих, беше от сърце и по идеологически причини. Говоря за мен лично, отговарям за себе си. Това заяви последният отцепил се от парламентарната група на "Има такъв народ" депутат Кирил Симеонов в ефира на bTV.

Исках да постъпя отговорно, хората ни пратиха да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата, аз съм ходил на протести през 2020 г. Това решение е адски трудно. Аз съм изключително лоялен човек, затова гласувах за оставката на Никола Минчев, добави Симеонов.

Аз не съм предател, категорично, заяви той. Призна, че е в Народното събрание заради подкрепата на хората към лидера на ИТН Слави Трифонов, но смята, че са разочаровали избирателите си.

След свалянето на бившия шеф на парламента Никола Минчев  Кирил Симеонов се разхождал по улиците. Едно момче го спряло, разплакало се и попитало: "Г-н Симеонов, какво правим? Какво се случва с държавата?". След тази случайна среща Симеонов не спал цяла нощ.

Той призна, че не гласувал по съвест за оставката на Минчев. Направил го заради решението на ръководството на партията и от лоялност.

Депутатът взел тежкото решение да напусне, защото усещал, че партията му не се бори със статуквото. Преди това говорил и с родителите си, но взел решението сам. 

Имал разговор само с премиера Кирил Петков, който обаче не му предложил нищо. Предупредил го само, че хвърлят държавата в хаос. Срещата била в сградата до БНР, където е лабораторията на премиера.

После сам и от уважение към колегите си в ИТН отишъл в стаята на парламентарната им група и провели приятелски разговор. Кирил Симеонов сподели, че за 3 години е виждал Слави Трифонов 2 пъти. Минал е и през тест за лоялност, и през детектор на лъжата. Отказа обаче подробности, за да не "плюе" по бившите си колеги.

Симеонов ще подкрепи правителството на вота на недоверие в сряда.