Пловдивският депутат от  „Възраждане“  Елена Гунчева няма да участва във вота за недоверие днес. Гунчева е скъсала менискус и ще отсъства от парламента тази вечер. Тя реши да пусне в социалните мрежи не само болничния си лист, но и снимка на крака ѝ.

"За да не се спекулира със ситуацията, уточнявам: в болнични съм от 31 май тази година. Почти не мога да вървя и коляното много ме боли, за съжаление досега лечението не подобри положението. Още доста време ще съм в болнични. Убедена съм, че вотът на недоверие днес ще успее и пожелавам успех на колегите", пише народният представител.  

Не се очакваше и присъствието на Делян Пеевски от ДПС, но преди минути той бе забелязан на антиправителствения протест, организиран от много партии, включително и движението заради гласуването на вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков. Той премина през протеста заедно с другите народни представители от партията.

Парламентът ще гласува тази вечер около 19.00 ч.  внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството. Вчера дебатите в пленарната зала продължиха 8 часа. Вотът ще се смята за успешен, ако гласа си за него дадат повече от половината от всички 240 народни представители. Ако обаче той бъде отхвърлен, ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде правено в следващите 6 месеца.