Meстна коалиция "Пловдив УТРЕ" ще подкрепят Иван Тотев от ГЕРБ за кмет на Пловдив на втория тур на изборите на 1 ноември. Това оповестиха на пресконференция арх. Илко Николов, Костадин Шанков, Борис Николов и Радослав Бозуков. 

Това е израз на последователната ни политика през последните 4 години. Ние като дясна формация, твърдо заставаме зад европейското развитие на града", каза Илко Николов, досегашен председател на общинския съвет и кандидат за кмет на Пловдив. От ПЛОВДИВ УТРЕ заявиха, че имат добри и работещи идеи, които новият кмет на града може да използва през следващия мандат.

Благодаря на нашите избиратели, на хората, които работиха за нас в тази кампания. Резултатът не е този, който смятахме, че можем да постигнем, но това са фактите, заяви арх. Николов, който бе кандидат за кмет на коалиция и водач на листата й за Общински съвет. Според представителите на коалицията тези избори са били най-лошите, по отношение на организация през последните 25 години. Имаше разминавания и грешки в изборните протоколи и притеснително голям брой недействителни бюлетини, заяви Борис Николов, председател на Новото време в Пловдив, които са част от коалицията. Костадин Шанков, който е председател на Синьо Единство заяви, че е притеснителен фактът с ниската избирателна активност. Тези избори бяха ясен сигнал, че гласоподавателите губят доверието си към политиците. Това е проблем, който трябва да се решава, не да се отлага във време, обясни Шанков.

ПП „България без цензура“ също застава зад Иван Тотев за кмет на Пловдив на втория тур на местните избори. Това решение беше обявено на специална пресконференция с участието на народния представител на ББЦ Мартин Иванов, председателя на Градската структура на ББЦ в Пловдив Атанас Панчов, адвокат Дяко Дяков, Тезджан Наимова и Иван Запрянов.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg