Хората са пристенени, изгубиха пътя заради много честите избори. Няма значение колко партии ще има в парламента - те или ще ускорят интерграцията ни в Европа - Шенген и еврозона, или ще ни тласнат наобратно.

Това каза в интервю за Нова телевизия президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. Според него не е демократично при водене на предизборни кампании, битката да е личностна.

"Битката е ценностна. Апелирам към всички политици да спрат и всеки с егото си да направи стъпка назад. Трябва ни работещи парламент и правителство. Лидерите на проевропейските партии у нас трябва да разберат отговорността си и това, че войната между тях ще ни тласне на изток. Като влезем в еврозоната, всичко се променя - институциите ще започнат да работят на друго ниво.

Следя прикрилите се агенти на ДС - от години говорят за президентска република. За българската действителност е добре не да имаме лидер да коли и беси, а ни трябва баланс между институциите. В света богати са страните с балансирани институции - това трябва да постигнем.

Хоризонтът на сегашния служебен кабинет е повече от месец напред, но не може да оправи всичко.

Недоумявам как през 3 месеца се сменят шефовете на институции - стига с това изчегъртване. Чака ни трудна година за България и света, но след нея - нов хоризонт и инвестиции"