Не сме имали директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти.

Относно политическата обстановка в страната, той заяви, че е време България да извоюва възможността да има свободно правителство.

"Това, което сме обсъдили до този момент с изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" е, че съставът няма да бъде променен засега. Тази вечер имаме пак среща. Ние сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат", заяви Петков.

Той не пожела да коментира отделни министри, докато партията няма подкрепата на независими депутати.  

"Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори. Това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, г-н Костадин Костадинов, самият той, както и Слави Трифонов, самият той. Доколкото знам Тошко Йорданов не може да направи една стъпка, или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така, че за съжаление, и с него няма да можем да говорим, но с всички останали сме готови да говорим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието може още да контролира средствата, които би трябвало да отидат при хората, а не при няколко фирми, какъвто беше опитът от Има такъв народ. Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи за хората", заяви Петков.