Президентът реагира на грешни информации и не се вглежда в това какво хората искат. На кого му трябва стабилност, ако е на цената на задкулисни сделки. Това заяви премиерът Кирил Петков по адрес на президента Румен Радев и неговите критики към правителството. Той обаче нямал проблем в комуникацията с държавния глава.

Президентът звучеше объркан, защото според мен някакви хора ходят и му казват грешна информация, добави премиерът в интервю за "Дарик радио".

Кабинетът можеше да е като камък, ако бяхме дали парите за пътища и Слави Трифонов нямаше да се сеща за Северна Македония, добави министър-председателят. Втори пример как би се стигнало до стабилност е да се откажем от КПКОНПИ, каза още Петков.

"Има нещо, което е много по ценно от това да си политически стабилен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и постоянно опитват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от ДПС да се разберем. Но да се разберем означава да сменим главния прокурор, да реформираме КПКОНПИ", заяви премиерът.

Президентът да се замисли защо същите хора, които бяха на площада, когато главният прокурор влезе в президентството, сега са на площада да защитават правителството, препоръча Петков. Според него държавният глава е трябвало да подкрепи сваления председател на НС Никола Минчев.