Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях. Това заяви категорично лидерът на "Продължаваме Промяната" и доскорошен премиер Кирил Петков. 

"Би било много по-ценно да се говори с другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко остават, няма смисъл. Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври", посочи още Петков. 

Работата на служебното правителство е да направят едни добри, честни избори и да не допускат по никакъв начин хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход. Второто е да продължат стъпките, които сме започнали и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрият начин. Медийни изяви от типа на "ужасна криза", няма смисъл, допълни Кирил Петков

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с "Демократична България" при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати. 

"Аз видях какво е да няма 4 депутати", каза Кирил Петков. 

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Димитровград го обвини, че ПП е съсипала държавата и създала енергийната криза. И подчерта, че колкото и да не се харесвали с президента Румен Радев и служебното му правителство, то те не заслужавали протестите, които сега има заради кризите.

Кирил Петков коментира и ситуацията с газа:

Газовата връзка с Гърция е факт. Цената там ще е 4 пъти по-ниска. Това ка бившият министър-председател.

"Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде четири пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка. За седемте танкера условието е до 19 август правителството да реши дали ги купува или не. Цената, когато ги договорихме, беше 30 долара по-ниска от тази на европейския пазар", допълни той.