Първан Симеонов: Българите не искат нови избори, но страната ни се нуждае от план за стабилизация

Според него правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов

България 08.06.2022 17:30 801 0
Първан Симеонов: Българите не искат нови избори, но страната ни се нуждае от план за стабилизация

„Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той казва. Той казва „Те се канеха да предадат Северна Македония. Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно евентуално вдигане на ветото за РСМ. Второ, той казва, че страната влиза в агония. Истината е, че по-голяма агония ще бъде, ако страната се остави на правителството на малцинството, когато има глобални инфлационни процеси и война”, това заяви социологът Пътван Симеонов в ефира на Нова тв. 

Според него правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов.

„Тоест, може да се съгласи да подкрепя ключови негови решения, без да има министри. Българските политици трябва час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в антологични действия. Страната ни се нуждае от ясен план за стабилизация. И без друго наесен може да влезем в инфлационна спирала”, заключи социологът.

По думите на Симеонов от една страна българите не искат нови избори, но от друга е много опасно да се остави страната с нестабилно политически управление. 

„Струва ми се че обществото не е готово за нови избори. Не ги иска. Вероятно оставащите в управлението партии ще се опитат да се позоват точно на това – да кажат „последното от, което имаме нужда сега е ново завъртане в парламента или нови избори. Затова нека се опитаме да караме така”, посочи Симеонов. 

"Управляващите могат да гадаят за динамични мнозинства, което няма да е по-добре от стабилно правителство. Това, което се случва, не е добре за стабилизацията на страната, спомага единствено за допълнителна дестабилизация", каза още социологът. 

Изпрати новина