Петимата депутати , които напуснаха ИТН , са се подложили на детектор на лъжата, след серия обвинения , че са купени. През последните дни сме обект на постоянни атаки и обвинения, че сме купени. 

Независим депутат, отцепил се от "Има такъв народ", обяви в парламента резултати от полиграфско изследване, които показват, че не е получил пари или предложения за постове, за да напусне доскорошната си партия.

"Това е истината и призоваваме главния прокурор и прокуратурата да поискат конкретни доказателства от всички, които ни обвиниха. Ако такива няма, да има бъде потърсена отговорност", заяви независимият народен представител Георги Георгиев.

Неговото изследване е публично и той иска с него да защити своето име и чест. "Не е установена значима психофизиологична реактивност от страна на изследваното лице на релевантните въпроси в теста", посочи Георгиев.

Два са въпросите, зададени на Георгиев, на които той е отговорил с "Не": "Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?" и "Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър в "Продължаваме промяната".

Независимите депутатите не споделиха дали имат информация за още отцепници от ИТН.

 Накарайте Тошко Йорданов и Слави Трифонов да застанат на детектор на лъжата, призова независимият депутат Иво Атанасов.

Отцепниците подчертаха, че нямат проблем, защото казват истината, но ИТН има проблем със своите избиратели.