„С пренаредената листа на БСП в Пловдив даваме сигнал на пловдивчани и на цялото общество за обновление, за нови, млади, опитни и най-вече честни и независими хора от каквито и да са зависимости”. Така Корнелия Нинова мотивира подмяната на цялата листа на БСП в Пловдив  в 16 МИР. Всъщност т.нар. нови и млади, нито са толкова нови, нито толкова млади, а независими вероятно са, тъй като нищо не зависи от тях.

Туристическата обиколка на Нинова в Пловдив й вещае само силен махмурлукЛидерът на БСП откри предизборната си кампания под тепетата, но така и не изглеждаше на мястото си

Корнелия Нинова смени цялата листа в Пловдив, уби и последната останала демократичност в БСПЛидерът на социалистите изкара всички млади експерти на челните места, наредени от местната организация

Служебното попълване на листата на БСП в Пловдив с хора, само и само да са „прониновисти” и „антигерговисти”, доведе до изключително странни персонажи, които в момента се борят за 45-тото Народно събрание. Сред тях има почитатели на конспиративните теории, антиваксъри, откровени привърженици на Мая Манолова, както и хора, които очевидно изпитват затруднения с боравенето с букви и думи.

Такъв е случая например с бившия общински съветник Минка Сърнешка. От публикации в социалните  й мрежи става ясно, че тя твърдо подкрепя Александър Симов, който изрази „личното си мнение”, че проституцията у нас трябва да бъде легализирана.  Според бившата председателка на социалистите жени в Пловдив най-много пари от сивия сектор изтичат от наркотици, хазарт и проституция.

Посланията на кандидат-депутатa в профила й във Фейсбук също са доста объркващи на моменти.

Николай Аргиров, който е един от най-дейните протестъри през последното десетилетие в Пловдив, също попадна в листата на БСП на 13-то място. В кампанията си той публикува изображения с цитати, на самия него…  Очевидно младият социалист гледа с недобро око и на ваксинационния процес, като иронично подиграва хората на опашките.

Ако говорим за конспиративни теории, то какво да кажем за Йовка Златева, която е на 20-тото място в листата.  Видно от публикациите й в социалните мрежи, тя смята че COVID-19 е „пландемия”, а Бил Гейтс стои зад кризата с вируса по света.

Арх. Костадин Палазов, който е на пето място в листата на Нинова, пък изглежда като внедрен агент на Мая Манолова и „Изправи се! Мутри вън!”. Дали умишлено или не, профилът му във Фейсбук е пълен с пропаганда за формацията на бившия кадър на БСП.

Друг от лицата на „опитните и независими” социалисти пък има доста странно желание за новия кабинет, който да управлява страната.  17-тата в листата Десислава Недева, желае „семпло и просто правителство”…

Въпреки всички бисери в социалните мрежи за последните дни от новите лица на Нинова в Пловдив, можем само да си представяме накрая на кампанията какви публикации ще има, тъй като  предизборните обещанията тепърва започват. Обичайно за Нинова, а явно и хората около нея, е да дават обещания, които никой друг не може да даде.