“Имаме енергия и желание за победа, не може да тръгваме на състезание без нагласа за нея”, това бе една от малкото фрази, които каза Корнелия Нинова на откриването на предизборна кампания на БСП. Лидерът на социалистите бе заобиколена от позабравени или неизвестни лица на БСП в Пловдив, а самата тя не изглеждаше да се чувства комфортно в галерия „Пловдив 2019”. Парадоксът е, че тя бе на едно от местата в града, което бе направено със средства от същото това правителство, за което тя твърдеше в предишните си обиколи, че „не прави много за Пловдив”.

Всъщност обиколките на Корнелия Нинова в Пловдив много повече приличат на туристически тур из града, отколкото на каквато и да е кампания. Макар лидерът на БСП да не бе стъпвала повече от три години под тепетата, изведнъж тя стана радетел на социализацията на река Марица, на превръщането на различни сгради в Пловдив в музеи, както и засилването на влиянието на местната власт в Пловдив с по-големи бюджети.

Обиколката на Нинова продължи с редене на опашка за сладолед на Гребната база, качване пеша на Бунарджика, както и куп подобни прояви, които още повече засилиха впечатлението, че лидерът на БСП идва в Пловдив като турист. Само че Пловдив няма нужда от туристи, защото е сигурно, че след изборите Нинова ще дойде в Пловдив след още три години, а единственото, което ще е свързва с града са помпозните прессъобщения.

Досега нищо от казаното от Нинова дори не граничи със здравия разум. Няма как Нинова да работи за музей в сградата на БНБ при положение, че отдавна местната власт е подписала договора за придобиването й и кметът ще реши съдбата на зданието. Няма как Нинова да говори как ще дава повече самостоятелност на общините и конкретно Пловдив, при положение, че последният премиер, излъчен от БСП,  спря изцяло средствата за града, както и за строителството на Колодрума.

На днешното събитие няма нито един от ръководството на БСП в Пловдив. Нямаше ги младите лекари, икономисти и юристи, които трябваше да бъдат начело в листата. От стълбите на галерията личаха хора, които са от „Б” отбора на БСП, а покрай тях неестествено стоеше проф. Иво Христов. Самият той вероятно днес осъзна в какъв мач и с какви съотборници се е съгласил да участва.

Дръзките приказки на Нинова за победа на тези избори и в частност в Пловдив, не й гарантират нищо друго, освен тежък махмурлук когато свърши туристическата й обиколка в Пловдив на 4 април.

Корнелия Нинова смени цялата листа в Пловдив, уби и последната останала демократичност в БСПЛидерът на социалистите изкара всички млади експерти на челните места, наредени от местната организация