Вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че правителството е предприело няколко стъпки за овладяване на цените."Първо да има достатъчно количества, да има нормален пазарен процес. На второ място продължавам да твърдя, че някои търговци спекулират. И в пазарната икономика трябва да имаш съпричастност към болките на хората. Сега, когато хората са изплашени, трупат им се сметки за ток, това е не е добре. В Гърция бе наложен таван на печалбите. Ако нарушиш закона,  ти отнемат лиценза и ти закриват фирмите. Премиерът Мицотакис не е социалист. В много държави наложиха таван на цените. Обвинението , че нещо не е добро, защото го предлгата БСП - не работи" обобщи Нинова в интервю за бТв пред Мария Цънцарова, но уточни, че засега не се обсъждат подобни мерки на местно ниво.

На въпрос какво мисли за Владимир Путин, тя заяви че "не дава персонални оценки на политически лидери". Относно руската инвазия в Украйна, Нинова заяви, че "това е война. Това е агресия , която ние осъждаме". Въпреки това БСП е против осигуряване на военна помощ за Украйна, защото това е въвличане на държавата във война. Според Нинова всяка страна - членка на НАТО "сама си преценява"  каква позиция да има по отношение на конфликта. 

В края на интервюто лидерът на БСП заяви, че темата "Газпром" и изявлението на Асен Василев, че България няма да подпише нов договор с газовия оператор, не са обсъждани в коалицията. "Когато се запознаем с фактите, ще дадем позиция" каза Нинова.  

Нинова заяви, че не я е страх от предсрочни избори, но те са вредни за страната. "По - добре да не си играем с България, имаме нужда от предвидимост и предсказуемост" ,заяви тя.