„Когато ПП предложи друг кандидат за премиер, тогава ще можем да преговаряме”, това заяви Корнелия Нинова след края на диалогът с ПП, който бе възобновен.

Вчера лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова обяви, че заради изгонването на 70-те руски дипломати няма да участва в консултациите с „Продължаваме промяната“ и няма да подкрепят правителство с премиер Кирил Петков.

Кирил Петков твърди, че е успял да убеди БСП, че е имал достатъчно данни от службите, за да предприеме това решение и да изгони 70 руски дипломата.

„Господин Петков запозна БСП с целия процес за взимане на решението, кои са информирани, кои са участвали, но това не променя решението ни. Когато ПП предложи друг кандидат за премиер, тогава ще можем да преговаряме”, заяви Нинова.

„Петков каза, че днес ще обсъждат въпроса и ще си го решат сами, ние не се месим в работата на други партии, просто за нас това е неприемлива кандидатура за премиер”, категорична е тя.

Тя изтъкна, че министерският съвет не е вземал това решение, както вчера се гласува за Северна Македония и те са гласували с против.

„Ние гласувахме против и затова казахме, че научихме от медиите, което е така”, завърши тя.

След края на срещата пък Кирил Петков заяви, че решението е взето след доста сериозен път и не е било бързо решение.

"Въпросът оттук нататък е да избегнем кризисната точка, която не е от чак такова голямо значение. В страната остават 43 руски дипломати, като малко страни в ЕС имат толкова много“, каза още той.