Държавата е в добро икономическо състояние. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, като според нея именно това е една от най-силните страни на настоящото правителство. Вицепремиерът цитира статистика, според която се отбелязва ръст в промишления сектор, строителството и търговията на едно и дребно

„Една от най-важните мерки в такава криза е намаляването на данъци – това което направихме и ние. Другата страна е социалната политика, при която също се справихме много добре – безплатни детски градини, данъчни компенсации за семействата с деца, по-високи пенсии“, заяви още Нинова пред БТВ.

Според нея компенсацията от 25 стотинки за горивата вече се прилага добре, като проблем е възникнал в това, че малки бензиностанции са отказали да я ползват. 

От ПП и ДБ са отказали на БСП да приемат мярката за таван на цените, но според лидерката на социалистите това може да се случи през есента.

Ако третия мандат бъде връчен на БСП, Нинова е категорична, че от партията ще направят всичко възможно, за да съставят правителство. Това според нея е особено важно, за да може да не влезе в криза държавата.

Според нея от ИТН могат да се върнат на масата за преговори, ако се прояви диалогичност и компромиси, но без да се поставят условия, като например това

„Коалиционното споразумение беше грешка, както и това че нямахме добре разписана програма. Друг проблем досега в коалицията беше липсата на комуникация, но въпреки това, свършихме добра работа. Можем да се разберем, но някои хора трябва да се смирят“, заяви още тя.

Нинова коментира и тежката катастрофа на булевард „Черни връх“ и протекцията от МВР над Георги Семерджиев

Проблемът е в приложението на закона и най-вече това, че години наред институциите са си затваряли закона. Дори да променим закона, това няма да промени нищо.

„Хора трябват, хора, които да прилагат строго закона“