Кирил Петков не може и да си помисля да бъде министър-председател повече на тази държава. В това бе категорична лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. От пленараната зала отсъства премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

"Кого ще подкрепя БСП е работа единствено на БСП. Откакто съм председател на тази партия, съм спирала всякакви опити на външни и други субекти да се бъркат в решенията на БСП. Така че кого подкрепяме и ще подкрепяме ли в бъдеще, ще решаваме само ние“, обърна се тя към Мустафа Карадайъ, който по-рано заяви, че тя и БСП подкрепят и стават съучастници на нарушителите на Конституцията Кирил Петков, Асен Василев и цялата ПГ на ПП.

"Аз оценявам, че сте тук. Явно от този кабинет само вие, и г-н Караджов, смеете да поемете отговорност и да се изправите пред Народното събрание в един такъв момент", обърна се към Нинова Делян Добрев от ГЕРБ.

Призив отправи и Тошко Йорданов:

"Да дойдат премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на финансите в оставка Асен Василев в парламента и да отговарят на въпроси. Не знам какви са неотложните им ангажименти, като държавата е в такова положение. Да не се крият като жени в мазето, а да дойдат като мъже и да отговарят на въпроси", каза депутатът от ИТН.

Днес на парламентарен контрол няма да дойдат Петков и Василев поради неотложни ангажименти.

Председателят на парламента Мирослав Иванов направи забележка на Йорданов и каза, че подобни коментари са сексистки и обиждат дамите в залата.

След това Тошко Йорданов се извини на дамите в залата и каза, че има такъв идиом. "Ще си преформулирам изречението - да не се крият като страхливи зайци", каза Йорданов.