Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказват от участие в изборите.

Те ще изтеглят документите на формацията "Ние идваме!" от Централната избирателна комисия.

„Ние идваме!“, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия EНП, ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори". Това обявиха от двете формации, като обясниха, че решението им е трудно както за тях, така и за поддръжниците им.

"Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите", пише в официалната позиция. 

Според нея те вече са доказали, "че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната". "Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел", допълват от "Ние идваме!". 

Оттам казват още, че не желаят граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. 

„Ние идваме!“ и ЕНП декларират, че ще продължат да работят срещу мафията, като започват подготовка за следващите избори.