"Все още не сме взели окончателно решение за коалиция с ДБ. Очакваме последните резултати от дълбочинната социология, която сме поръчали ние от "Продължаваме промяната". Тя ще ни даде отговорът какъв ще бъде в действителност ефектът от предизборното коалиране. това, което всички видяхме миналата седмица са резултатите от проучването на "Маркет линкс", които показват лек спад при евентуално общо явяване. Резултатите ги очакваме утре".

Това каза бившият председател на 47-ото Народното събрание Никола Минчев, член на ръководството на ПП в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Абсолютно възможна е евентуална коалиция и при първоначално индивидуално регистриране на ПП и ДБ. След регистрацията до сряда в 17 часа има 10-дневен срок, в който могат да се правят промени в състава на коалициите, което дава възможност в този удължен срок да бъде формализирано едно предизборно обединение, ако се стигне до такова", допълни Минчев.

"И за нас, и за ДБ най-важното е да спечелим максимален брой депутати в следващото народно събрание като дали това ще стане със заедно явяване или в рамките на следизборна коалиция. това е въпрос, на който ще си отговорим, когато видим резултатите от дълбочинното проучване. Това не е въпрос на вътрешно, лично усещане, а въпрос на най-добра стратегия", добави той.

"Демократична България" се регистрира сама в ЦИК - няма коалиция с ППДесните на няколко пъти направиха оферта към ПП да обединят листите си за предсрочните избори