Можеше да е по-добра обстановката, в която работим, но дори в тази тежка обстановка с война правителството се справя добре. Стремежът е да се увеличи темпото на промяна. Така описа пред БНТ първите 100 дни на управление председателят на парламента Никола Минчев. 

"Няма как кризите да не отнемат фокуса на управлението по отношение на промяната. Друго си е да се води война до нас, тя влияе на цените и това не е проблем само в България, а на целия свят", коментира Минчев. 

На този етап не мисля, че има предпоставки за избори. Нашата коалиция е разнолика, но това не пречи всеки да може да отстоява своята позиция, без това да вреди на общата позиция на България. Нашата позиция е силна, заяви Минчев по отношение на работата в коалицията и потвърди, че работата върви. 

Председателят на парламента обяви, че има проект за решение Зеленски да бъде изслушан от българския парламент. 

Смятам, че до самият край България няма да изпрати военна помощ на Украйна, ще остане само с хуманитарна, каза Минчев. 

Не виждам проблем в действията на МВР с ареста на Борисов. Не мисля, че в самата акция има нещо притеснително. Действията на органите на МВР бяха издържани. Топката вече е в прокуратурата, каза Минчев по темата с ареста на Борисов. 

Изводът от случилото се е: В България вече никой не може да се чувства над закона. Това, че заемаш или си заемал определена позиция не те прави по-различен от всеки български гражданин, обобщи шефът на парламента.