Активисти на ВМРО отидоха в Банкя пред дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Те бяха опънали плакати срещу Борисов заради днешното му изказване за Северна Македония, че ще подкрепят френското предложение.

Срещу тях застанаха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народните представители от партията.  В началото на видеата, които бяха пуснали в страниците на партиите се вижда как от двете страни се бутат и почти се стига до бой. В крайна сметка двете страни -  от едната евродепутата Ангел Джамбазки, а от другата Десислава Атанасова и Георг Георгиев, започват да дискутират ситуацията с казуса за Северна Македония.

Джамбазки заяви, че се е стигнало до „физически сблъсък заради по-емоционални представители на ГЕРБ, но всичко се разминало с няколко скъсани тениски”. Той каза, че са отишли в Банкя, за да кажат техните искания за Северна Македония и френското предложение.

В крайна сметка двете страни са се разбрали, предложенията на ВМРО да бъдат предадени в парламентарната комисия, която ще гледа предложението.