Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов, предаде Нова.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

Напрежението в залата се нажежи и депутатите се скупчиха, което доведе до намесата на квесторите. Депутати от "Промяната" и "Възраждане" започнаха да се бутат. Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и изпрати депутатите да гледат новата изложба в Народното събрание по повод 120 г. от Майчин дом. Цялото спречкване стана докато в парламента гостуваха групи с деца.

Не бива да допускаме простащината в НС, заяви по-късно пред журналисти Костадинов. По думите му "Възраждане" не си позволявали обидни квалификации, а това, което направил Митев било безпрецедентна поредица от клевети и обиди, и използване на жълти медии. "Това е нещо, което издава страх и безсилие. Няма да обвиня парламентарната група на "Промяната". Представители на неговата група се опитаха да го озаптят, за което им благодаря. Обаче искаме извинение от страна на групата. Не от лицето Митев, него никой няма да запомни", настоя обаче Костадинов. Съпартийците му си позволявали "да излезем в малко по-остър тон", но намирали начин да успокоят нещата.

"Подобни нелицеприятни сценки уронват авторитета на НС. Искаме наказание", настоя лидерът на "Възраждане". Той иска цялата група на "Промяната" публично да се извини, а ръководството на парламента да наложи "каквото прецени" наказание на Митев. Костадинов даже не е обиден, че са го нарекли Копейкин - той бил литературен герой от Гогол, позитивен при това. Но руската литература и четенето не били модерни. Думите му за тричането били шега