Няма коалиция с ДПС, ИТН и "Възраждане", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод гласуването на отстраняването на председателят на парламента Никола Минчев пред БТВ.

"Във всеки фрагментиран парламент, когато опозицията има възможност да свали правителството, го прави и това е единственото нещо, което може да накара тия партии да гласуват заедно. Очевиден е провалът на правителството, тъй като управляващото мнозинство се е разпаднало, тъй като българските граждани знаят много добре, че това правителство трябва да си отиде, тъй като е вредно за страната, ние  бяхме длъжни да предложим вот на недоверие и ще бъдем длъжни да гласуваме оставката на това правителство", каза Митов.

"Няма такава коалиция. Значи господин Цонев каза една аксиоматична за политиката истина онзи ден, независимо кой я казва, това е вярно. Коалиция се съставя за управление. Коалициите имат определени цели, управленски цели", каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Като член на комисията по външна политика в парламента Митов коментира, че френското предложение за регулиране на отношенията със Северна Македония има много елементи, които ще се обсъждат, но е стъпка в правилната посока и трябва да сме благодарни на Париж.

Той допълни, че не е видял елементи, които са залегнали в договора за добросъседство, а именно смесената историческа комисия.

Заместник-председателят на ГЕРБ смята, че премиерът Кирил Петков е водил непостоянна политика и е създал хаос в отношенията ни със Северна Македония.