"Един от най-тежките ми дни като депутат беше, когато разбрах, че е поискана оставката на Никола Минчев. Той е изключителен професионалист и почтен човек. Искането на оставката му беше политически цинизъм с мотиви от една страничка", каза в ефира на bTV председателят на Народното събрание в момента Мирослав Иванов. Той бе избран временно след свалянето на Никола Минчев от поста.

Според него с този акт лъснало сближаването между "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ. От трибуната той виждал комуникацията между партиите дори и в пленарната зала по време на гласувания.

Парите за Агенция "Пътна инфраструктура" били сигналната лампа за разпадането на коалицията. По думите на Иванов исканите за пътно строителство 6 млрд. лева от регионалния министър в оставка Гроздан Караджов били безпрецедентни.

Финансов и материален интерес, а не спорът със Северна Македания стояли зад решението на ИТН да напусне управлението.

Действията на Румен Радев помагали на опозицията да руши управлението и така да спира реформите. 

Уважавам Румен Радев, той е добър президент, но е странно как заговори на един език с ГЕРБ, коментира още шефът на парламента. По думите му държавният глава наливал вода в мелницата на опозицията.

Иванов бе категоричен, че "Продължаваме промяната" не търгува депутати. Надявам се, че още почтени народни представители ще намерят сили да гласуват по съвест на вота на недоверие, каза той.

По повод спора за ветото за Северна Македония бе категоричен, че решение няма да бъде взето без гласуване в Народното събрание, като преди това ще бъде изслушан външният министър в ресорната комисия. Без зелена светлина от депутатите Кирил Петков нямало да подпише сваляне на ветото.

Ако има кандидатура за председател на парламента, тя ще е обща за коалицията, уточни още Мирослав Иванов. За него да е шеф на Народното събрание не било самоцел.