Мирослав Иванов от партия "Продължаваме промяната" остава зам.-председател на Народното събрание, реши мнозинството депутати. Предсрочното му освобождаване от поста, за което настояваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", беше отхвърлено със 129 гласа срещу 81 от опозицията.

Оставката му беше поискана заради петъчното пленарно заседание,  което Иванов прекъсна след декларация на ГЕРБ, пълна с критики към коалиционното управление.

По време на дебатите преди вота Радомир Чолаков от ГЕРБ поиска той да се извини на Десислава Атанасова заради петъчното пленарно заседание, което Иванов прекъсна след декларация на ГЕРБ, в която беше критикувано коалиционното управление. Заради отнетата дума на Атанасова трите опозиционни партии поискаха отстраняването на Иванов от поста.

Премиерът Кирил Петков дойде в НС по-рано днес, за да се срещне с парламентарната група на "Продължаваме промяната" и да декларира своята подкрепа за Мирослав Иванов преди дебата за неговата оставка.

"Причината, за която съм тук – по време на моята обедна почивка исках да дам своята подкрепа и към Мирослав, защото искането за неговата оставка е абсолютно необосновано. Той е един от много свестните, много изпълнителни и всичко прави по правилата".

Костадин Костадинов от "Възраждане" предложи Иванов сам да се оттегли от поста, а Йордан Цонев от ДПС защити правото на всеки народен представител да се изказва и призова за парламентаризъм

Управляващите защитиха Мирослав Иванов и заявиха, че той е безупречен.

Георги Михайлов от БСП припомни на Радомир Чолаков, че парламентарната група на ГЕРБ се е държала неуважително спрямо него, а председателят на парламента Никола Минчев заяви, че той не е нарушил правилника и че партията му застава твърдо зад действията на Мирослав Иванов. От БСП заявиха още, че целта на днешния дебат не е била оставката на Мирослав Иванов, а репетиция на ГЕРБ за вот на недоверие.