"Не съм поръчвал аз решетките в НС. Това, което се е случило, е, че администрацията се е свързала с фирмата, която е поставила идентични врати в края на 2019 г., началото на 2020 г. в сградата на партийния дом. Отправили са оферта и администрацията е приела тази оферта."

Това разказа председателят на парламента Никола Минчев от кулоарите на НС по повод казуса с незаконни монтираните решетки на централния вход. За тях са платени 29 000 лв. без ДДС, добави той, пише бТВ Новините. 

"Офертата е приета и утвърдена от главния секретар. До мен стига доклад записка за вътрешно компенсиране на разходите в рамките на бюджета на НС", поясни Минчев и обясни, че е видял вратите за пръв път едва тази седмица. 

Той намира за нередно такава голяма промяна по сградата д се прави без председателят на НС да бъде уведомен.

"Не искам да бягам от отговорност, все пак никой не ме е уведомил за това, а така е редно. В НС и всяка администрация неизбежно се работи с доверие", допълни Минчев.

От Народното събрание ще се съобразят с предписанието за премахване и акта на Министерството на културата и няма да ги обжалват в съда, поясни той.