Обществото има огромни очаквания към служебния кабинет. Такова мнение изрази председателят на „Изправи се.БГ” Мая Манолова в ефира на NOVA NEWS. 

„На него се гледа като правителство на спасението, защото инфлацията у нас е най-висока от всички страни членки на ЕС. Хората изнемогват, доходите не са мръднали със стотинка”, каза тя.

Относно цените на горивата у нас, Манолова каза следното:

„ Управляващите взеха хората за овце, които не четат и не се информират, че цените на бензина и на дизела са надути абсолютно изкуствено и спекулативно. В момента руският сорт петрол Urals, който се обработва в рафинерията в Бургас, е на същата цена, на която беше и през есента, когато цената на дизела и бензина беше 2,40-2,50 лв. Абсолютна спекула. В крайна сметка българските граждани наистина са третирани като стадо, което трябва да бъде баламосвано, ограбвано и да мълчи. Мълчанието на агнетата! Така се представя всяка власт. Не само четворната коалиция, преди това и самият Борисов не внесе един лев данъци в държавната хазна”.

 По думите й българската държава е съдружник в рафинерията.

„Страната ни има представител в управителния орган на „Лукойл Нефтохим”. Оказва се, че въпросното лице не е представило нито един доклад в съответното министерство за това какво се случва в управлението на това дружество, в което държавата е съакционер и държател на златната акция. Освен това, „Лукойл Нефтохим” е дала възможност на друга частна фирма, регистрирана в Швейцария, да преработва евтин уралски петрол. Тя продава прескъпо на бензиностанциите у нас, а купува евтино от руските танкери”, каза още Манолова.

И призова да се направи проверка на рафинерията и на фирмите, които оперират с покупка и продажба на горива.

По думите й каузата на „Изправи се.БГ” е горива на цена 2,40-2,50 лв. след изборите.