Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданското недоволство. Само три дни след като встъпиха в длъжност, хората излязоха, за да им покажат, че не искат "Газпром", каза бившият министър на иновациите от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер. И допълни:

 "Вместо да чуем една градивна приемственост, с която гражданите да бъдат успокоени, че газ ще има, служебното правителство нагнетява едно усещане за страх и паника, което е излишно".

Преди всичко искам да вярвам, че служебното правителство все още търси своя ритъм и в близко време ще покажат повече разбиране към нуждите на хората. Трябва да се работи концентрирано, за да се вкарат тези седем танкера и да не се спира интерконектора с Гърция. Искрено се надявам, че ще възстановят процедурата възможно най-бързо, защото това е стратегически избор. Всеки участник в политическия живот трябва да знае кое е стратегически важно за страната ни и да работи за това. Този интерконектор е жезненоважен за нас. Правителството на ГЕРБ го забави с 12 години, нека служебният кабинет да не се причислява към тях, каза Лорер пред Нова телевизия.

За тези 6 месеца показахме много ясно как България може да се управлява по един открит начин. Изградихме интерконектора с Гърция за 6 месеца, който го нямаше в 12 години. Вдигнахме пенсиите колкото бяха вдигнати преди това за 12 години, също заплатите на учителите и лекарите. Нищо общо няма с това, на което бяхме свикнали 12 години. Президентът Радев е този, който подкрепи протестите. Тогава ПП се появи като носител на заряда, искахме да дадем надежда да се развием в една европейска икономика с дойстойни пенсии. Работихме в коалиционен формат шест месеца в рамките на тройна криза, а въпреки това имахме 4% ръст в икономиката и рекорден износ, каза още Лорер.

Той коментира и смяната на шефовете на НАП и митниците: Митници и данъци са двете места, от които се храни държавната хазна. Това не са политически, а професионални назначения. Господин Спецов върши добра работа там. Очакваме служебното правителство да обясни защо го отстрани. Не бих искал да казвам, че това е реваншизъм. Имам единствено огромно притеснение, че може да забавят работата по европрограмите, интерконектора с Гърция, договарянето на доставки с танкери. Други нямам.

Навлязохме в предизборната кампания. Дали заедно ще се явим с ДБ на тези избори ще се реши тези дни. Ще вземем рано това решение, за да може всяка партия да си проведе кампанията. Аз лично все още нямам силно мнение в едната или другата посока и бих искал нашият Национален съвет да вземе информирано решение. Решението за коалиране ще бъде не само ДБ, а и по-широкият спектър от движения около тях, каза Лорер. А като най-голяма грешка на кабинета "Петков" отново определи комуникацията:

Не успяхме да комуникираме достатъчно добре с българската общественост по въпроса защо искаме да свършим нещо по определен начин - може би най-голямата ни грешка. Причината беше, че понякога много бързахме, за да свършим нещо, и не ни оставаше време.