Мандалото хлопна за „Има такъв народ“. Преговори с „Има такъв народ“ няма да водим повече. Това каза в ефира на БТВ лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Отстъпихме всичко възможно, няма връщане назад повече, допълни тя.

Пети път „Има такъв народ“ да счупят държавата, да си играят с обществото, само защото някой казва отзад какво и как да се случва – няма да стане, каза още Нинова.

Преговорите са живи. Ние проявяваме търпение, мъдрост през цялото време, каза лидерът на БСП. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не психотерапия на Аз-а, коментира тя.

„ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма, никой не ги питал за закони, слагали сме им ги на масата и сме им казвали или гласувате или край – това не е вярно. Ние от БСП убедихме другите да отворим програмата към ИТН. И казахме – нека да им дадем възможност да я попълнят“, обясни Корнелия Нинова.

Тя заяви, че не е вярно, че не са дали възможност на ИТН да участват в процеса по преговори.

От „Продължаваме промяната“ казаха -  или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с огромни усилия, убедихме и двете страни – дайте да отстъпим, ИТН заявиха, че искат поправки, убедихме ПП с много усилия и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на ИТН е изпълнено. Днес те дават още един аргумент за нашето убеждение, че не това е причината да се оттеглят, отбеляза Нинова.

Причината е, че старото статукво, обвързаността – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ се изплашиха, че нещата потръгват и дръпнаха. Мисля, че те са въздействали върху ИТН, каза Нинова.